onsdag 28. januar 2009

Gi mannen en brille

Ari Behn må lenge ha følt at livet som prinsessgemal var et liv i skyggens dal. Det har vi da ingen vanseligheter med å forstå. Fra et liv rundt restaurantbordet med egen sjøldyrking, måtte livet i Lommedalen med frue og bleiebarn omringet av den kongelige familie, fortone seg som svært så kjedelig for en mann som utropte seg selv til den nye vinen, riktignok da hensatt i en tilstand skapt av den samme drikk. Da mannen først ønsket seg tilbake i sola, så ble han tydeligvis ikke bare blindhet av strålene fra det himmelske legemet, men også av sin egen fortreffelighet. Dessverre har vi andre fått lide av mannens virrede gange i medielandskapet de siste ukene.
Vi har en viss forståelse for at han ønsket å ta denne tidligere hoffmedarbeideren litt. Herr Grimstads rolle som spesialkommentator på kongehuset, har faktisk i perioder vært preget mer av en slags bitterhet enn reelle faglige begrunnelser. I denne saken har det vært litt underlig å se opptreden til medias gråtekoner som i de over 10 år som har gått siden Grimstad gikk ut av slottsporten, visste at han ikke gikk med lett hjerte og av egen lyst. Jeg jobbet selv i riksmedia da porten slo igjen bak ham, og visste at Grimstad som ekspertkommentator, ikke helt var fri for negative bindinger til fru og herr Harald. At han ikke alltid har kjempet med blanke våpen burde ikke overraske dem som sitter storøyd og gråtene, og ikke ser at Behn har et poeng. Men gud bedre det kan ikke likevel ikke forsvare sistnevnte forbannelse, stupiditeter og pinlige oppførsel i dagene og ukene etter at han hogg halsen av konekommentatoren. Hans raseriutbrudd mot Grimstad kunne vi saktens ha svelget uten for store anstrengelser, men da svigersønnen inntok Sverige og lirte av seg svenske gloser var det så pinlig at mannen egentlig burde vært stanset og takket av. Bare av hensyn til oss norske seere. At mannen har besøkt Systembolaget og Konsum i Strømstad er ingen unnskyldning. Vi har sjøl et lengere studieopphold i den svenske hovedstaden bak oss og hadde ingen problemer med å bli forstått på kav nordnorsk! Og mannen hadde knapt landet på Gardermoen før han igjen svingte sverdet over pc-tastene, og nok en gang framstod som ubevisst i gjerningsøyeblikket. Og slik har det fortsatt og nå til sist har knekten tatt for seg Erlend Loe som har tillatt seg blant annet å være pinlig berørt av Lommedalsmannens samtale med kamerat Skavlan.
Behn har tydeligvis ingen evne til å se seg selv annet enn i speilet. Kanskje burde en tur til en åndelig optiker være et godt råd. Mannen trenger i alle fall å forbedre sitt eget gangsyn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar